Draadloze camera kopen?
 Offerte Gasdetectiesysteem  thumbnail

Offerte Gasdetectiesysteem

Published Aug 02, 23
10 min read

Nieuws BrandbeveiligingIk denk dat dit echter wel erg zinvol is voor bewegingsmelders rondom je woning (buiten). De indringer/dief doet een doekje of aluminiumfolie over je buiten bewegingsmelder of spuit het met verf af/dicht. Vervolgens wacht die rustig af of er een alarm af gaat (Installatie Schuimblussers). Gebeurd er niets dan gaat die verder met zijn snode inbraak plannen.

Met deze laatste oplossing komen ook de Optex lijn detectie bewegingsmelder met anti-masking in beeld voor de genoemde Alarmsystemen. Voor Zigbee, Z-wave en Wifi ben ik nog GEEN bewegingsmelder met anti-masking tegengekomen. Dus wordt er over deze protocollen volgens mij GEEN anti-masking gemeld. Je kunt natuurlijk voor Zigbee, Z-wave en Wifi dezelfde oplossing kiezen als hierboven geschetst voor de Lupus Electronics maar dan met een zendertje voor Zigbee, Z-wave of Wifi.

Er zijn een hoop Wifi en bedrade camera’s die met fantastisch kreten als “Artificial Intelligence” en “shape scan” (et cetera) beweren ook menselijk beweging te kunnen detecteren (Bedrijven Brandwerende Deuren). Het klopt dat ze beweging detecteren maar dat doen ze buiten zeker een paar keer per dag zonder dat er mensen in de buurt zijn en van anti-masking hebben deze camera’s ook nog nooit gehoord.

Er is een beetje geknutselde oplossing om anti-masking bij camera's te realiseren via gezichtsherkenning (face recognition). Dit werkt voor de consument als deze een NVR unit neemt met face recognition en een camera hiermee kan samenwerken. Dit werkt dan door 1 of meer plaatjes (gezichten) op de NVR die camera-lens afdekking (anti-masking) simuleren.

Dit werkt nog niet zo betrouwbaar als een anti-masking in een bewegingmelder. Het is technisch zeker mogelijk PIR/Radar met elektronica aan de camera zelf toe te voegen maar dan worden ze hoogst waarschijnlijk veel te duur voor de consument. Een losse bewegingsmelders met anti-masking die aangesloten is op de camera (met alarm-ingang) is een mogelijke oplossing.

Brandhaspels Henegouwen

Mocht de Anti-masking toch nog het draadloze signaal verstoren dan zal dat als Jamming worden gedetecteerd door een goede Alarmsystemen. Kortom het detecteren van signaalverstoring/jamming (zie aparte hoofdstukje) als gevolg van maskeren is dus niet zozeer afhankelijk van het type draadloze signaal maar van het detecteren hiervan door de Hub.

Z-wave-plus is hier de “zwakste broeder” want er kunnen maar 232 componenten (“nodes”) op. Bij de “(RL) Eigen 868Mhz” is het een kwestie van geld. Hoe duurder de Hub hoe meer componenten er op kunnen worden. Het start meestal bij 40 stuks en kan oplopen tot 1000. Z-Wave-RL is met 4000 aansluitingen ook een prima verbetering t.

Z-wave-plus. Zigbee en Wifi kunnen in nog theorie nog veel meer aansluitingen aan. Bij Zigbee geldt ook vaak; hoe duurder de "kant-en-klaar Hub" hoe meer aansluitingen. Goedkope Zigbee hubjes starten meestal met 20 tot 40 aansluitingen. Bij Wifi (veel data) is naast de kracht van je router c. q. Wifi mesh-systeem, veel afhankelijk van wie wat doet op dit netwerk.

We hadden natuurlijk al heel lang de knijpkat en de fietsdynamo die voor stroom en licht zorgde maar geen energie opsloeg. Een vooruitgang was natuurlijk het automatisch horloge die beweging met gewichtjes (kinetisch) omzette naar het opwinden van een veer die het klokje ook liet lopen in tijden van “stilstand” - Brandslangen In Rood.

Het is wel even een klus dit regelmatig te testen (met alle 230 volt stroom UIT). Voor de draadloze (kritisch) componenten van Alarm/Smarthome systemen geldt dat de batterij waarop ze werken voldoende capaciteit moet hebben voor een werking van 2-5 jaar. Bij de draadloze IP-camera's zie je ook steeds vaker dat deze batterij gevoed zijn.

Expert Brandwerende Deuren

Camera's verbruiken toch nogal wat stroom dus het beste is als ze oplaadbare batterijen hebben die in de camera zijn op te laden door een zonnepaneeltje of een stroomdraad (liefst permanent). In Nederland bevind zich bijna altijd de stoppen-, groepen-kast binnen de woning en ook nog eens vaak in een meterkast.

Je zou dus denken ik zet een flink slot op de meterkast en kan hiermee er vanuit gaan dat er "altijd 230V" stroom is. Je moet echter ook rekening houden met het feit dat de interne/externe adapter van bijvoorbeeld je Hub stuk gaat en dus geen stroom levert. Ook de (stroom) Netwerkbeheerders (Stedin, Liander et cetera) waarschuwen de laatste jaren steeds vaker dat met de "Energietransitie" de leverzekerheid van stroom zal afnemen.

Wifi en Zigbee (ook Thread bij Matter) hebben een te kort rechtstreeks bereik vanaf de Hub. Z-wave-(plus), Wifi en Zigbee (ook Thread bij Matter) maken gebruik (of kunnen) van een automatisch gemanaged Mesh netwerk dat het bereik wel prima kan (hoeft niet) vergroot maar dat niet voldoende betrouwbaar is in alle situaties.

Goede Alarm systemen hebben voorzieningen voor allerlei signaalverstoring/uitval (inclusief melding) en stroom back-up. Dit ontbreekt bij de gewone Smarthome systemen. Je ben dus nog aangewezen op de “(LR) Eigen 868Mhz” voor de goed alarmsystemen met eventuele Smarthome mogelijkheden. Het is te hopen dat het nog erg nieuwe Z-wave-LR een vervanger wordt van alle “(LR) Eigen 868Mhz”, zodat je niet meer afhankelijk bent van 1 fabrikant zijn Hub en/of componenten.Het voordeel van de PSTN lijnen was dat deze de telefoon via de kopernetwerkaansluiting van 47Volt gelijkstroom voorzag. Dus bij stroomuitval in huis kon je altijd nog bellen en deed de alarmmelding via zo’n lijn “onder stroom” het ook altijd beter (Leveranciers Onderhoud Brandcentrales). Er zijn trouwens ook VDSL/ADSL routers (aangesloten op de kopernetwerk!) met een zogenoemde “lifeline(s)” (niet veel meer).

Installatie Brandwerende Poorten

De KPN is echter ook begonnen met het uitfaseren van het kopernetwerk, startend met de locatie waar zij hun eigen glasvezel aansluitingen kunnen aanbieden. Om even te klagen over dat het vroeger allemaal beter was; Het is inderdaad jammer dat over glasvezel netwerken geen stroom kan lopen . Hiermee vervalt de back-up stroomvoorziening die het kopernetwerk wel had - Expert Brandslangen.

Vaak sturen deze ‘oudere” Alarmsystemen met telefoonlijnen Alarmeringen in de vorm van een spraakberichten naar de bewoners van het huis. Zo’n spraakbericht is natuurlijk wel handig voor blinden/slechtzienden en analfabeten. Vaak bieden deze nieuwere Alarm/Smarthome systemen alleen tekstberichten (o. a. SMS, e-mail en pushnotificaties) aan over de mobiele verbinding. Voor de blinden/slechtzienden en analfabeten kan dit een probleem geven.

Internet is het toverwoord. Je kunt inderdaad ontzettend veel soorten soorten communicatie regelen buitenshuis richting componenten in je huis met dat internet. Maar als het “vaste” internet het niet doet om wat voor een reden dan ook, dan is het erg verstandig een “ minimum” back-up pad te hebben voor je Alarm/Smarthome zijn externe communicatie.

Je hebt dan een mobiele back-up IP-verbinding als het “vaste” internet er uit ligt. Je kunt de SMS communicatie als ouderwets zien, maar het is wel wereldwijd het meest beschikbare mobiele communicatie kanaal (mits je roaming-SMS in het buitenland hebt aan staan voor de juiste zone). Ook als je helemaal even geen verbinding hebt, kun je de SMS (zij het met vertraging) toch nog ontvangen op je mobiel! (Europese Wetgeving Noodsignalisatie).

Wel opletten; niet alle Alarm/Smarthome hebben camerastream aansluitingen via je lokale netwerk (LAN) en niet alle IP-camera's werken op zo'n hiervoor geschikte Hub. Er zijn merken Alarm/Smarthome systemen die ook van het zelfde merk IP-camera's leveren en die werken bijna altijd "losstaand" en via de Hub van dat merk - Onderhoud Brandwerende Deuren. Vaak leveren ze ook een NVR (is voor opname/opslag video beelden) van hetzelfde merk die goed samenwerkt met de Alarm/Smarthome Hub en natuurlijk de camera's.

Webshop Brandbeveiliging

Er zijn trouwens ook wel camera's die een eigen 2G/4G verbindingsmogelijkheid hebben, naast vaak een LAN/WLAN(=Wifi) verbinding aansluit mogelijkheid! . Hoe meer externe communicatie, hoe meer jouw Alarm/Smarthome afhankelijk is of kan zijn of wordt hiervan. Vroeger hadden we een kolenhok en eens in de 2 jaar werd die aangevuld met nieuwe kolen.

De kolenkachel schoon maken kon iedereen. Er kon ook weinig aan stuk behalve het kachelglas waarvan we 2 reserve glaasjes in huis hadden en ook met een gebroken glaasje brandde de kachel. Het zelf vervangen van het kachelglas met koord is ook een makkie, je ziet letterlijk wat je moet doen of doet.

Ik kan de CV-installatie nog zelf herstarten en het water bijvullen. That it, voor de rest moet ik bellen naar het bedrijf dat de CV onderhoud en storingdienst heeft. Het leidt tot gemak maar ook tot afhankelijkheid en het gemak komt niet gratis maar middels het afsluiten van een betaald abonnement.

Is het vervangende onderdeel niet voorradig dan zit je zo een week zonder verwarming en warm water. Als het onderdeel uit het verre Oosten moet komen (situatie 9-5-2021) moet je nu maar hopen dat het ooit aankomt in Nederland. Het toont aan dat zoveel mogelijk autonomie voor een apparaat nog niet zo gek is.

Het is ook een zeer belangrijke les uit mijn vakgebied: de software ontwikkeling - Expert Adresseerbare Gasdetectie. Je ziet echter de ontwikkeling dat steeds meer functies uitgevoerd worden in de Cloud. De Homey Bridge en de Hornbach Gateway Smarthomes zijn niet meer als signaal verzamelaars in je huis, die dit vervolgens doorgeven aan een Cloud.

Services Brandwerende Wanden

Voorbeeld: De magneetsensor op de buitendeur constateert “deur gaat open” en stuurt dit naar de Cloud. In de Cloud staat dat het Alarm “AAN” staat en een regel “Zet sirene AAN”. Deze laatste opdracht wordt vervolgens naar je huis gestuurd. Er zijn niet alleen afhankelijkheden thuis maar ook velen van, naar en op die Cloud waar je allemaal GEEN invloed op hebt.

Je scant hiervoor alleen even een QR-code van de verpakking van de “bridge”. Voor de rest hoef je niets te weten, alles wordt voor je geregeld, het grote gemak. Denk echter ook eens aan: – Is die Cloud verbinding veilig (versleuteld). – Is de opslag in die Cloud versleuteld. – Heeft de Cloud een back-up en kun je die terug zetten voor alleen jouw situatie.

– Is de fabrikant te vertrouwen. De mensen die werken voor dat Cloud bedrijf kunnen misschien ...precies zien wanneer jij het Alarm AAN zet en dus niet thuis bent en ook nog via de smarthome ...functie je slimme deurslot ontgrendelen, heel handig voor de door hen aangestuurde inbreker. – Bevind die Cloud zich in Nederland of de EU waar je zgn.

Deze wet wordt vaak overtreden zelf door onze eigen overheid (Belastingdienst, IND) ...Tot nu toe is er op al die Cloud’s geen pro-actief toezicht want dat is bijna onmogelijk...Overtreding komen aan het licht door melding achteraf aan de instanties of door onderzoek door ...de media. Aan “achteraf” heb je niets bij een insluiping/inbraak! Het is niet verplicht te melden in welk EU ...land die Cloud staat.

ALL FIRE SECURITY

Risquons-Toutsteenweg 536, 7700 MOESKROEN
+32 (0)56 42 32 29
Klik hier voor meer

Bij een land buiten de EU is het land/gebied ...helemaal onbekend - Periodiek Nazicht Brandhaspels. – De fabrikant mag de Cloud verplaatsen. Je wordt hiervan niet op de hoogte gesteld. – Wat is je fabrikant afhankelijke Alarm/Smarthome systeem nog waard als de fabrikant failliet ...gaat. Je moet maar hopen dat iemand de Cloud service overneemt.

Aanbod Poederblussers

Niets, je zit er aan vast!? – Voor de Cloud heb je geen simpele alles omvattende “eindgebruikers” certificering...Aan welke eisen voldoet het? Per fabrikant/leverancier kan het iets anders zijn! …Toch beweert men dan P2P/UID veiliger is dat DDNS. Bij DDNS kun je precies weten wat je …. instelt en wat voor een beveiliging dat dan dus is. Blussen Met Schuimblustoestel.

maar niet op een veilige manier. Je moet je dus wel een beetje verdiepen in de materie! Je autonome Alarm/Smarthome Hub dat de signalen ontvangt/verzend via een lokaal ster-netwerk van de sensoren (neemt iets waar) en actoren (zetten iets in gang) werkt ook prima voor vele functies in en om je huis.Blijft wel dat je moet hopen dat deze Cloud met de Pushnotificatie functie blijft bestaan in de toekomst! Het probleem is vaak dat een beetje techniek leren om een autonoom Alarm/Smarthome (en de Router) in te stellen, de mensen afschrikt. De fabrikanten spelen hierop graag in door het allemaal voor jouw in HUN Cloud te regelen en daarmee de verplichte klantenbinding zeker te stellen.

Latest Posts

Alarmsystemen Kopen? Ruim Aanbod

Published Jan 16, 24
7 min read

Alarmsystemen, Pagina 3

Published Jan 12, 24
7 min read

Alarmsystemen Kopen

Published Dec 29, 23
7 min read